Slik velger du trådløse nettverk som skal behandles som usikre

Slik velger du trådløse nettverk som skal behandles som usikre:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Åpne hovedvinduet og klikk på Meny-knappen.
  3. Velg InnstillingerSmart beskyttelse.
  4. Sett bryteren til . Du vil da bli bedt om å godta Smart beskyttelseserklæring.
  5. Les erklæringen og, hvis du godtar vilkårene for databehandling for Smart beskyttelse funksjonalitet, klikk Godta.

Hvis du ikke godtar vilkårene i erklæringen, klikker du på Avslå. I dette tilfellet vil Smart beskyttelse funksjonen ikke være tilgjengelig.

6. Klikk på Innstillinger.

Vinduet Smart beskyttelse vil da åpne.

7. Klikk på utrygge for å åpne vinduet Hvilke trådløse nettverk som skal behandles som utrygge.
  8. Angi innstillingene som Kaspersky VPN Secure Connection skal bruke for å fastslå at et nettverk er usikkert:
    • Nettverk uten passordbeskyttelse. I et nettverk som ikke er passordbeskyttet, overføres data i ikke-kryptert form, noe som gjør dataene enkle for hackere å fange opp. Som standard ber programmet deg om å aktivere sikker tilkobling når du kobler til et nettverk som ikke er passordbeskyttet. Denne innstillingen kan ikke endres.
    • Nettverk med svak datakryptering. Ved å utnytte svakheter i krypteringsalgoritmen kan hackere enkelt finne ut passordet til et slikt nettverk og fange opp dataene dine. Sett bryteren til hvis du vil at programmet skal be deg om å aktivere en sikker tilkobling når du kobler til nettverk med svak datakryptering.
    • Nettverk med vanlige navn. Hvis et nettverksnavn (SSID) er vanlig, vil det være enkelt for hackere å finne ut passordet for et slikt nettverk, fordi det finnes kompilerte lister over mulige passordkombinasjoner, som raskt kan utføres. Sett bryteren til hvis du vil at programmet skal be deg om å aktivere en sikker tilkobling når du kobler til nettverk med vanlige navn.
    • Nettverk med WPS-protokollen aktivert. WPS-protokollen brukes ofte til å opprette Wi-Fi-nettverk. Enkelheten kan imidlertid ikke garantere sikkerheten. Sett bryteren til hvis du vil at programmet skal be deg om å aktivere en sikker tilkobling når du kobler til nettverk som bruker WPS-protokollen.
    • Offentlige nettverk. Offentlige nettverk er ofte målet for hackingangrep, fordi de enten ikke er passordbeskyttet i det hele tatt, eller har et kjent passord (skrevet på veggen eller tilgjengelig på Internett). Sett bryteren til hvis du vil at programmet skal be deg om å aktivere en sikker tilkobling når du kobler til offentlige nettverk.

Når Smart beskyttelse er deaktivert, vil overføringen og behandlingen av data som kreves for denne funksjonaliteten bli stoppet.